Grayscale’s Crypto Assets Under Management

Grayscale’s Crypto Assets Under Management groeit met $2.6 miljard in één week tot meer dan $19 miljard

s Werelds grootste digitale vermogensbeheerder Grayscale heeft een nieuwe recordhoogte van $19 miljard aan cryptovermogen onder beheer geregistreerd, samen met de spectaculaire stijging van BTC tot zijn historisch hoogste prijs boven de $28.000.

Het nieuwe record is 16% hoger dan het record van de vorige week van $16,4 miljard. Op 15 december bedroeg het totale vermogen van Grayscale onder beheer (AUM) $13 miljard, wat neerkomt op een enorme Bitcoin Trader waardestijging van 71% in anderhalve maand tijd ten opzichte van $7,6 miljard op 1 november.

Grayscale’s Bitcoin Trust is met 85% ($16,3 miljard) van het totale AUM veruit de grootste holding, gevolgd door de eveneens agressief groeiende Ethereum Trust die momenteel wordt gewaardeerd op $2,1 miljard.

De andere crypto-trusts met aanzienlijke winsten zijn Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH) en Ethereum Classic, die respectievelijk getaxeerd worden op ongeveer $151 miljoen, $85.5 miljoen en $72.9 miljoen. Ondertussen hebben trusts voor XRP, Stellar Lumens (XLM), en privacy munt Zcash veel minder investeringen en zijn Grayscale’s slecht presterende crypto-portefeuilles.

Grayscale: Veerkracht in digitale valuta in 2020

Het op new-York gebaseerde beleggingsfonds wordt belegd in het aanbieden van een veilige en verzekerde toegangspoort tot de invoering van de digitale valutaklasse, zowel voor particulieren als voor institutionele beleggers. Het bedrijf is van mening dat als de toekomst digitaal is, de beleggingen ook digitaal moeten zijn.
Advertentie

Grayscale verklaarde dat 2020 de veerkrachtige kant van cryptocurrencies naar voren heeft gebracht en dat er meer marktgroei te verwachten valt naarmate meer institutionele beleggers in Bitcoin en andere cryptocurrencies gaan investeren.

„Digitale valuta’s toonden veerkracht in 2020. Beleggers wenden zich tot #DigitalCurrencies als een manier om hun portefeuilles verder te diversifiëren“.

Met een grote inzet op de mooie toekomst van de digitale beleggingsklasse, heeft Grayscale gekozen voor millennials als primaire doelmarkt. Ze vormen momenteel de grootste groep van de opkomende beleggersklasse, zijn tech-savvy en innovatief, wantrouwig tegenover de traditionele financiële structuren, en daarom het meest waarschijnlijk om cryptocurrencies te adopteren.

Bovendien zijn millennials de directe begunstigden van tot 3 biljoen dollar aan vermogensoverdracht van babyboomers. Grayscale rekent erop dat het meeste geld rechtstreeks in de crypto-markt wordt geïnvesteerd.

Grijstinten en Bitcoin

Het AUM van Grayscale wordt sterk beïnvloed door de volatiliteit in de crypto-markt, die vaak een afspiegeling is van de prijsbeweging van Bitcoin. In navolging van het nieuwe record.

In zijn commentaar op Grayscale’s nieuwe mijlpaal, wees de econoom Nouriel Roubini erop dat Grayscale’s ballonvaart AUM een directe weerspiegeling is van wat er gebeurt met Bitcoin en de crypto-markt.