Krypteringsagent unngår fengsel etter å ha ligget over stjålne millioner

En krypteringsagent har unngått fengselstid til tross for at han lyver om å miste 3,25 millioner dollar, og dommeren bemerker at agenten selv var blitt utsatt for svindel.

Kjøpt $ 3,25 millioner dollar i Bitcoin på deres vegne i 2018

En føderal dommer på Manhattan har latt en depotagent gå fritt for å lure en kryptoinvesteringssjef om å ha kjøpt $ 3,25 millioner dollar i Bitcoin på deres vegne i 2018.

Under en høring som ble holdt over videokonferanse 4. februar, beordret amerikanske distriktsdommer Edgardo Ramos Volantis Market Making-grunnlegger John Barry Thompson fra Pennsylvania til å tilbakebetale $ 3,25 millioner til New York-basert investeringsforvalter, Iterative OTC, og dømte ham til tre års overvåket utgivelse. Thompson erkjente straffskyld i oktober 2020.

I henhold til juridisk publikasjon Law 360 tok dommer Ramos hensyn til Thompsons mangel på dårlig hensikt og det faktum at han selv hadde blitt utsatt for svindel, og sa:

„Mr. Thompson engasjerte seg i alvorlig forbrytelse [men] vi må sette det i sammenheng. Dette var en uvanlig svindel.“

Dommer Ramos var også villig til å gi Thompson litt spillerom på grunn av bekymringer angående Covid-19s innvirkning på det overfylte amerikanske fengselssystemet. Med risikoen for å få viruset var veldig høy og mangel på lett tilgjengelige vaksiner i fengsler, bemerket Ramos at det amerikanske rettssystemet trengte å „avlaste så mye press som mulig fra kriminalomsorgen.“

Mens han prøvde å kjøpe BTC fra en tredjepart

I 2018 ble Thompsons sperringsfirma Volantis sendt 3,25 millioner dollar av Iterative OTC for å kjøpe 500 Bitcoin på deres vegne. Imidlertid, mens han prøvde å kjøpe BTC fra en tredjepart, befant Thompson seg med tap da selgerne angivelig tok Iteratives $ 3,25 millioner dollar uten å gi noe Bitcoin i retur.

De to selgerne, avvist advokat Phillip Reichenthal og rømling Randy Craig Levine, står nå overfor bedrageri i en pågående rettssak for Manhattan amerikanske distriktsdommer Lewis A. Kaplan.

Til tross for at han mistet midlene, løy Thompson til Iterative i flere dager om mislykket handel og falske kontoutskrifter for å vise en saldo for BTC som aldri ble kjøpt.

I juli 2018 forfalsket Thompson igjen dokumenter etter at en annen klient overførte Volantis $ 4 millioner dollar for å kjøpe BTC som aldri ble anskaffet. Dommer Ramos beordret Thompson til å betale tilbake $ 4 millioner.

Thompson forsikret dommeren om at han ville holde et rent skifer fremover, og understreket at mens han var skyldig i å lure sine klienter, hadde hans intensjon vært at avtalen skulle lykkes.

„Jeg kan love din ære … Jeg vil ikke være i trøbbel med loven igjen,“ sa han.